PET SHOPlardan KEDİ KÖPEK almayın KÖLE TİCARETİne Ortak Olmayın!

4 Mart 2009 Çarşamba

MELİHA YILMAZ Doğal Hayatı Koruma, Geliştirme, Sağlık, Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğal hayatı, doğal dengesi içinde insanı, hayvanı, bitkisiyle korumayı, geliştirmeyi amaçlayan bir sağlık, eğitim ve kültür vakfıyız.



Vakfımız, 24 Ekim 1997 tarihinde tüzel kişiliğini kazanmış olup, amacı doğrultusunda başkent Ankara’da kurulmuş bir vakıftır ve 4 Şubat 1997 tarihinde vefat eden, doğadaki tüm canları “SEVGİ”siyle kucaklayan, çalışkan, dürüst Veteriner Hekim, Avukat Meliha YILMAZ’ın ismini taşımaktadır. Vakfımız, sağlığında çok istediği halde, genç yaşta yakalandığı amansız hastalık nedeniyle gerçekleştiremediği, kendisinin hiçbir maddi katkısı olmadan sevenleri ve dostları tarafından kurulmuş bir vakıftır.





Vakıf, tüzüğünde belirtilen amaçları doğrultusunda, ağaçlandırma, muhtaç hayvanları koruma altına alma, yoksul ve başarılı öğrencilere burs verme gibi faaliyetlerde bulunmaktadır. Ancak ülkemizde özellikle hayvanları korumaya yönelik faaliyetler, sadece belli bir eğitim ve kültür birikimi olan kişiler tarafından desteklenmekte, ne yazık ki ülke genelinde anlaşılamamaktadır.





24.06.2004 tarihinde çıkarılan Hayvan Hakları Yasası ile uygulama yasası arasındaki çelişkili maddeler ve Yasa’daki boşluklar, hayvanların korunmalarına engel olmakta, Belediyeler ve insanlar tarafından acımasız katliamlar sürmektedir.





Vakıf olarak öncelikli hedeflerimiz, Doğal Park ve Hayvan Hastanesi’ni gerçekleştirmektir.





Gölbaşı Belediyesi ile yaptığımız protokol ile, Belediye hudutları içinde tahsis edilen arazide kurduğumuz bir barınakta, şu anda üç bin civarında köpeği koruma altına almış durumdayız. Hayvanların beslenmeleri için gerekli et, ekmek, tüpgaz, kısmen ilaç, Belediye tarafından sağlanmakta, personel ve diğer temel ihtiyaçlar ise, Vakıf tarafından karşılanmaktadır. Barınak içinde veya dışındaki hayvanların tedavilerinin ve kısırlaştırmanın yapılacağı tam teşekküllü bir sağlık ünitesine de, acilen ihtiyacımız bulunmaktadır. Ancak ekonomik imkansızlıklar nedeniyle, istediğimiz hizmeti verememenin üzüntüsünü yaşamaktayız.





Yazışma adresi:





Halit Ziya Sk. No.21/1





Çankaya/ANKARA









Bağışlarınız için hesap no.su:





MELİHA YILMAZ





Doğal Hayatı Koruma, Geliştirme, Sağlık, Eğitim ve Kültür Vakfı









Vakıfbank Kızılay Şb. -Ankara
Şube kodu (82)
hesap no.su: 2049290









Yapı Kredi Bankası
Samanpazarı Şb-Ankara
Şube kodu (31)
hesap no.su: 70020329





Vakıf Bank -Kızılay Şubesi -TR34 0001 5001 5800 7285 0533 80

Yapı Kredi -Samanpazarı - TR59 0006 7010 0000 0070 0203 29